Tijn Elferink

Gezondheidsjournalist
HomeOver Tijn ElferinkPresentatiesBoekenVideo’sNieuwsContact
Home
Mantelzorg

Mantelzorg

1 op de 3 Nederlanders mantelzorger. De vraag naar mantelzorgers neemt zo snel toe, dat iedereen er binnenkort mee te maken krijgt. Je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt het in de toekomst nodig. Ben jij er klaar voor?

De toenemende vraag naar mantelzorgers stelt ook werkgevers voor uitdagingen. Nu al is 1 op de 4 werknemers ook mantelzorger. Hoe word je als werkgever mantelzorgvriendelijk? Waarom zou je dat willen?

Tijn Elferink is gezondheidsjournalist voor onder andere AD, NU.nl en BNR Nieuwsradio. Hij schreef Fijn dat je er bent, handboek voor de moderne mantelzorger. Mantelzorg geven is mooi en het verrijkt je leven. Tegelijk is mantelzorg soms best zwaar. Ook roept het vragen op als: wat wordt er van mij als mantelzorger verwacht? Kan ik als mantelzorger nog wel met vakantie? Wat betekent Wlz. En wmo?

Pas tijdens het schrijven van het boek ontdekte Tijn dat hij zelf ook al jaren mantelzorger is. Hij kwam erachter dat veel mantelzorgers niet doorhebben dat ze mantelzorger zijn. Of zijn geworden. De zorg voor een ander begint klein, het sluipt erin. En het hoort er toch gewoon bij? Maar wanneer wordt helpen zorgen?

Wat ook meespeelt is dat veel Nederlanders de term mantelzorg suf vinden. Bijna 60 procent van de mantelzorgers voelt zich ook niet door het woord aangesproken, blijkt uit onderzoek dat Motivaction deed voor Fijn dat je er bent. Vooral jongeren.

Tijn stelde zichzelf een doel: mantelzorg in de breedte laten zien. Ook wil hij Nederland mantelzorgvriendelijker maken. Werkgevers hebben er met toenemende personeelstekorten belang bij om mantelzorgvriendelijk te worden. En zij niet alleen, dat geldt ook voor: gemeenten, scholen, universiteiten, verzekeraars, projectontwikkelaars en nog veel meer.

In zijn presentatie deelt Tijn de zes belangrijkste lessen die hij als schrijvende mantelzorger leerde. Zoals hoogleraar Erik Scherder zegt: “Fijn dat je er bent is de beste voorbereiding op het mantelzorgschap.”

Interview met Binnenlands Bestuur

Anderen over de presentatie:

“Tijns presentatie tijdens ons Fello-ontbijtevent was uitstekend. Zijn presentatiestijl was boeiend en de zes tips die hij deelde over mantelzorg hebben de kennis over het onderwerp bij de aanwezigen aanzienlijk vergroot. Een absolute aanrader!” Esmee van Tilburg, marketingcommunicatie adviseur bij Fello (een initiatief van coöperatie DELA.).

Tijn gaf presentaties voor onder andere:

Lezingen

De Gezondheidsshow
Mantelzorg
Lezingen overzicht
"Fijn dat je er bent is de beste voorbereiding op het mantelzorgschap."
- Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie
"Fijn dat je er bent. Belangrijk om te lezen, belangrijk om tegen je naasten te zeggen."
- Frank van der Lende, radiopresentator
"Fijn dat je er bent is een boek dat niet alleen voor mantelzorgers lezenswaardig is, maar ook voor mensen die in de toekomst mantelzorg zullen ontvangen. En dat kan iedereen zijn."
- Maarten van Ooijen, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Tijn Elferink boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op

Social media

© 2024 - Tijn Elferink en sprekersbureau Quality Bookings